Middag och facility management

november 15, 2023 by - Uncategorized

Fredrik skulle gå på sin första dejt på över 10 år. Sedan det tagit slut med Johanna hade han inte riktigt kommit tillbaka in i suget för att träffa någon. Det var lite olyckligt, kunde han tycka. Men det var verkligen vad det var.

När han stod i hallen och speglade sig kunde han känna sig nervös. Väldigt nervös, faktiskt. Tjejen han skulle träffa på en restaurang i närheten verkade cool. Betydligt coolare än han själv, tyvärr. Han vandrade ner längs gatan och doftade Tom Ford. Hade han tagit på sig lite för mycket? Det gick inte att göra något åt vid det laget.

Middagen började och det var gemytlig stämning. Ganska snart kom de in på jobb – vilket väl känns ganska vanligt – och det var då som hon berättade att hon jobbade med facility management.

  • ”Med..?” frågade Fredrik
  • ”Med facility management. Vet du vad det är?” frågade hon tillbaka

Han tänkte efter och fick sedan skaka lätt på huvudet och förklara att han inte hört om detta förut. Facility management. Nog för att han var lite svag på engelska men han kunde verkligen inte förstå innebörden av ordkombinationen ens. Han skulle dock snart bli varse vad facility management handlade om. Tjejen han träffat var inte bara cool. Hon var också en väldigt pratglad person.

Det kom att bli så från den stunden. Samtalet präglades av facility management och det var helt i sin ordning enligt Fredrik. Han var verkligen intresserad av att höra mer. När hon sedan bad honom berätta om sig själv och sin profession vände han snart tillbaka samtalet. Han ville veta mer om facility management. Det lät spännande. Eller snarare: Han tyckte att det var spännande att höra henne prata om facility management. Han tyckte att det var spännande att höra henne prata överhuvudtaget.

Minuterna gick över i timmar och när fyra sådana passerat var det dags att runda av hemåt för sällskapet. Han höll båda sina tummar för att hon skulle vilja träffa honom igen och det ville hon. Det ville hon till och med ”verkligen” vilket hon sa. Det gjorde honom varm i magen. Nästa gång tänkte han att han skulle berätta mer om sig själv och att de kanske skulle tala mindre om facility management. Nog för att han tyckte att det var ett intressant samtal men alla samtalsämnen når en gräns.